שמירה לחתונה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 17/12/03 11:35 כב בכסלו התשסד

שאלה

שלום!

אני חדשה באתר, ולכן ייתכן שלא הפנתי את שאלתי למקום הנכון. אם כן - אני מתנצלת, ואשמח אם תפנה אותי למי שיוכל לענות לי.

אני נערה חילונית, היוצאת עם בחור דתי. אני מכבדת את זה שהוא שומר את עצמו לחתונה, ולא מעוניין לשכב עמי, אבל אני רוצה להבין מאיפה זה נובע, ומה הסיבה לכך. הוא לא יודע להפנות אותי למקורות, ואני מעוניינת להבין את הטעם לאיסור הנ"ל לעומק, בכדי שאוכל להשלים איתו.

אשמח אם תוכל להסביר לי, ולהפנות אותי למקורות שונים בנושא.

בתודה, גל איינהורן.

תשובה

לגל
השלום והברכה

בפתח תגובתי ברצוני להביע את הערכתי הרבה לפנייתך, ואת הכנות הרבה והפתיחות המלווים אותה.
לעצם הנושא אכן נושא זה של מגע פיזי אסור הוא בתכלית האיסור לפני החתונה בעוד שלאחריה הינו מצוה חשובה ביותר.
בתכלית התימצות ניתן לומר כי כח גדול זה של יצירה ואישות צריך הוא ויסות, תיעול והכוונה. כל דבר במציאות ככל שיכול להיות טוב יותר כך גם יכול להיות רע יותר, כדוגמת אנרגיה אטומית. גם קשר פיזי יכול להיות ביטוי לברית ומחויבות עמוקים בין בני זוג אך גם הרפתקה, ריגוש ואף ניצול. בקשר האישותי ישנו סיכוי גדול לנתינה הגדולה ביותר אך גם לקבלה והנאה אישיים, דבר שלא יכירנו מקומו בקשר עמוק בין בני זוג. אשר על כן כל עוד לא החליטו בני הזוג שהם מכירים זה את זו ובוטחים זה בזו עד כדי הקמת בית ולא ממשו החלטה זו – אין מקום לביטוי העמוק של קשר זה ,ביטוי האינטימי הקדוש והטהור.
כיון שאיני מכירך מהסס אני להציע לך מקורות ספציפיים, שכן נושא זה בשל עוצמתו ורגישותו- דורש התאמה אישית עד כמה שאפשר.
אני מקווה שהדברים הקצרים שכתבתי יכולים להוות עבורך קצה חוט להבנת איסור חמור זה שחברך מקפיד עליו ואת מכבדת אותו
שאי ברכה והצלחה
אלישע פיקסלר