שמחה בשמחה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 20/12/10 13:58 יג בטבת התשעא

שאלה

לרב שלום,

ב"ה זכיתי להתארס לאחרונה, ואנחנו מתעתדים להתחתן בל' אדר א'

חברה שלי אמורה להתחתן בכ"ה אדר א'

שאלתי היא כזאת:

האם יש בעיה כלשהי שחברתי תגיע לחתונה שלי?

האם יש עניין שלא לערבב שמחה בשמחה?

תודה רבה מראש

ליאת

תשובה

שלום.
קודם כל מזל טוב ושתזכו להקים בית כשר, נאמן ומאושר.

לשאלתך:
עירוב שמחה בשמחה הוא מושג הקשור בשני שמחות שאתה חייב בהן שלא לערבן כדי שיהיה ליבו פנוי לשמוח כראוי, לדוגמא שלא לשאת אשה במועד. במקרה שלך השמחה הראשונה היא השבע ברכות והמצוה היא שלך אך השמחה השניה היא של חברתך.

בשו"ת בצל החכמה של ר' בצלאל שטרן חלק ה סימן י' הוא מתייחס למקרה שלכם ופוסק שמותר ללכת ולשמוח בשמחת אחרים. במקרה כזה, הוא פוסק, שכיוון שהסעודה לא נעשתה לכבודם אלא לכבודם, אין להם לעשות שם שבע ברכות כלל. הם יוכלו להיות בחתונה ולשמוח והשבע ברכות בסוף החתונה יהיו לכבודכם בלבד.

חיים.