שם

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 25/01/10 15:29 י בשבט התשע

שאלה

בס"ד

א)תוכל להגיד לי פסוק שמתחיל באות ע' ומסתיים באות נ'(או שיש בו את השם עדן)?

ב)האם מותר להדליק אורות וכדומה לפני ההבדלה?(בתנאי שיצאה שבת,אך עדיין לא הבדלתי)

בברכת שבוע טוב,

סתיו .ב.

תשובה

שלום.
א'. ישנם הרבה פסוקים בתחילת ספר 'בראשית' על גן עדן כמו "וַיִּטַּע יְהוָֹה אֱלֹהִים גַּן-בְּעֵדֶן מִקֶּדֶם וַיָּשֶׂם שָׁם אֶת-הָאָדָם אֲשֶׁר יָצָר" (ב', ח') ועוד.

ב'. כן. מה שאסור לעשות לפני ההבדלה זה בעיקר לאכול ולשתות או כל פעולה שתימשך הרבה זמן ובגללה נדחה את ההבדלה.

בשורות טובות