שם פרטי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/11/05 19:57 טו בחשון התשסו

שאלה

שלום,

יש לי שאלה בקשר למשהו חשוב

ומפריע לי מאוד.

כשנולדתי ההורים שלי רצו לקרא

לי מוטי אבל סבתא שלי רצתה שיקראו לי משה ל שם סבא שלי

שעוד היה חי.

מה עשו ההורים שלי ?

קראו לי בתעודת זהות משה

ובחיים קראו לי מוטי

עכשיו בבתי הספר הכירו אותי

כולם כמשה ורק חלקם הקטן החברים הקרובים ידעו שקוראים לי גם מוטי.

היום אני כבר בן 29 וזה ממש

מפריע לי שיש לי שני שמות

שונים מאוד ואפילו לא דומים.

אני רוצה להחליט על שם אחד

בלבד ורציתי להתייעץ איתך

לגביי החלטתי זו.

תודה מראש

תשובה

למוטי שלום רב

קשה לי לענות כיון שחסרים פרטים רבים כגון – איזה שם אתה רוצה? מה אומרים ההורים? כיצד קראו לך בברית? האם סבתא עדיין חיה? וכן האם אתה רווק או נשוי?
לפיכך אענה באופן כללי. (לפרטים אנא כתוב לי שוב)
זכותו של כל אדם לבחור לעצמו את הדבר האישי ביותר שלו – את שמו. אמנם מומלץ להתייעץ בהורים כדי שלא ייפגעו, וודאי שצריך לדבר על כך עם בת הזוג, אבל בסופו של דבר ההחלטה שלך. פרסם אותו בין מכריך וקרוביך והם יצטרכו להתרגל ולכבד את רצונך.
וודאי שכך הדבר כאן, שהרי אינך מדבר על שינוי השם, אלא בחירת אחד משני השמות הקיימים לשם עיקרי.

(הערה: שינוי השם לשם חדש הוא יותר מסובך. עיין למשל בתשובה - http://www.moriya.org.il/shut/print.asp?id=11402. אבל כאן כאמור אין שינוי אלא בחירה בשם קיים.)

בברכה
אפי קיציס