שינוי שם

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/08 18:28 ה בחשון התשסט

שאלה

שלום!

אני מתגיירת.. ורוצה לבחור שם חדש.. קוראים לי טניה וחשבתי על שם כמו: לילך או הילה או בת אל ורציתי לשאול מה דעתך על זה ואיזה שם אתה הייתה ממליץ לי.

בתודה מראש

טניה גיץ

תשובה

"תמים תיהיה עם ה' אלוהיך", תבחרי שם שתרגישי טוב איתו. שתשמחי אתו. אפשר לבחור שם מהתנ"ך ואפשר שלא. יש תקופות בהם שמות מהתנ"ך היו נפוצים, מאידך בין חכמי התלמוד יש מעטים שנקראו בשם אבותינו לרובם היו שמות שבזמנם היו ככל הנראה מודרנים (רב פפא, רב אשי וכדו').
חז"ל אומרים כי להורים יש סיעתא דשמיא לבחור שם. הסיעתא דשמיא במקרה שלך מצוי אצלך ולא אצלי. כשתמצאי שם שישמח אותך תדעי שיש בו סיעתא דשמיא. המגבלה היחידה היא לא לקרוא בשם של רשע.