שילוח הקן

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/03/10 21:01 ה בניסן התשע

שאלה

שלום לכם רציתי לדעת מה הטעם במצוות שילוח הקן ?

תשובה

שלום לך

מצות שילוח הקן מהמצוות היחידות שכתבה בהן התורה שכר מפורש, אריכות ימים.

מפרשי התורה וביניהם הרמב"ן וספר החינוך כתבו בטעם המצוה שהיא מצד קביעות מידת הרחמים אצלינו, כפשוטו: כשהאם רובצת על האפרוחים יש לה צער גדול כשלוקחים הביצים ממנה. והמשנה במסכת ברכות שאמרה שמשתקין אותו כשאומר "על קן ציפור יגיעו רחמיך" כתב שם התוס' יו"ט שההשתקה לא נובעת מכך שזה אינו נכון, אלא שקבע זאת בתפילתו.