שידוכים והיכרויות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 19/01/10 11:55 ד בשבט התשע

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני בחורה בת 22. במסגרת חיפושיי אחר בן זוג נרשמתי למספר אתר היכרויות. לאחרונה הכרתי שם בחור בן 25. השיחות איתו היו מאוד טובות וחשבנו להעביר את הקשר אל מחוץ אתר ההיכרויות. באחת השיחות האחרונות שלנו הוא סיפר לי שהוא גרוש ויש לו ילדה. הגירושין היו שלא באשמתו, גרושתו בגדה בו ולכן הם התגרשו.

כמובן שאני מעריכה אותו על הכנות אבל מהרגע שהוא סיפר לי את זה אני מבולבלת מאוד ולא יודעת האם לתת הזדמנות בכל זאת או לוותר.

אשמח ליעוץ ועזרה.

תודה מראש,

מבולבלת

תשובה

שלום.
במקרים כדאלה, כדאי לנסות ולהעמיד את המקרה בצורה הפוכה. מה אם הוא היה במקומך ואת היית במקומו, כיצד היית רוצה שהוא ירגיש. אם אכן הגירושין לא היו באשמתו אלא הם הפרדו כתוצאה מאי התאמה או בגלל האשה (וזאת לאחר בדיקה קטנה שאולי כן כדאי לעשות), מאוד כדאי לתת הזדמנות ליחסים ולא לפסול על הרקע הזה, במיוחד אם את מאוד נהנית מהשיחות ומההיכרות ולא מוצאת בו שום בעיה שיכולה להעיב על הקשר שנרקם ביניכם.
שה' יתן ברכה בכל מעשי ידייך, והעיקר לעשות את הכל מתוך שמחה ואהבה לה' יתברך!!
שבוע טוב ומבורך!