שבת

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 26/01/10 17:09 יא בשבט התשע

שאלה

שלום!

אשמח להענות על השאלות הבאות..

1. האם מותר להשחיל חרוזים בשבת? (כוונתי להשחלה רגילה רגילה ולא ע"י קשירות או השחלה אחרת מיוחדת)

2. מהי "שבת שובה" ? למה היא נראת כך ולא נקראת שבת תשובה? (לענ"ד, יותר הגיוני..)

3. מהי "שבת זכור" ? מדוע היא נקראת כך?

תודה רבה!!!

בשורות טובות .

תשובה

שלום.
1. אין לחרוז חרוזים בשבת אלא אם כן מדובר במחרוזת של ילדים שאינה מחזיקה מעמד. גם אז יש להקפיד שלא לקשור את קצוות החוט אחד לשני ולא לעשות קשר בקצה החוט.

2. אכן יש הקוראים לשבת זו 'שבת תשובה'. היא נקרא שבת 'שובה' על שם ההפטרה הנקראת באותה השבת - "שובה ישראל".

3. מאותה סיבה כמו ב-2: קריאת ה'מפטיר' של השבת הנ"ל פותחת במילים "זכור את אשר עשה לך עמלק...", וע"כ נקראת השבת על שם המפטיר.

שבת שלום ובשורות טובות.