חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 04/02/10 06:38 כ בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש שאלה שהיא תאורתית

אם תהיה בעתיד מכונת זמן (נניח)

האם זה היה חטא לחזור לעבר כי הרק ה' יתברך אחראי על הזמן

תודה רבה

יואל ארביב

הכל בחסדי ה'

תשובה

שלום.
שאלתך היא לא הלכתית לדעתי כי אם פילוסופית. לכן גם התשובה תהיה בהתאם: נניח שבמזנו של הרמב"ם היו שואלים אותו את השאלה הבאה: "נניח שתהיה מכונה שתוכל להחזיק אנשים באויר - האם יהיה מותר להשתמש בה?", אני מניח שהתשובה תהיה שכל עוד הדבר בגדר דמיון, לא יהיה דיון הלכתי. ברגע שהדור יוכשר לכזה דבר מבחינה רוחנית, רק אז גם תהיה הכשרה והשראה הלכתית מצד הבורא לבוא ולדון בשאלה מסוג זה.
לכאורה, לא נראה שתהיה בעיה שהרי לא הייתה שום התייחסות הלכתית לכך בתורה שבכתב, ועדיין אין לגבי מכשיר זה "תורה שבעל פה"...