שאלה דחופה !!

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/06/10 18:51 י בתמוז התשע

שאלה

שלום רב ,

יש לי שאלה ...שאני באמת לא יודע למי להפנות אותה ועם מי לדבר על זה,העניין הוא כזה :

אני יוצא עם בחורה כבר מספר חודשים ,ולא מזמן התארסנו,באחת השיחות האחרונות שלנו דיברנו קצת על יחסים של בינו ולבינה (יש לציין שאנחנו משתדלים לשמור נגיעה כל הזמן הזה שאנחנו מכירים) במהלך אותה שיחה היא נפתחה והתחילה לספר לי על העבר שלה בענינים האלו...והיא סיפרה לי בעצם שהיא אמנם בתולה ,אבל כתוצאה מקשר מאד קרוב ואינטימי עם בחור שהיא יצאה איתו (אני אפילו לא מוצא את המילים הנכונות כי זה מאד מביך) הם שניהם נסחפו והגיעו למצבים מאד אינטימים שלא נפרט פה .בכל מקרה כמו שאמרתי היא עדיין בתולה ,אבל לאור הדברים שהיא סיפרה לי זה כמעט ולא משנה ...אם היא בתולה או לא ,עוד פעם כי רמת המצבים שאליהם היא הגיעה עם אותו בחור ,מבחינתי זה מאד אבל מאד מפריע ...היא איבדה את התמימות שלה ואני לא יודע איך אני יכול להשלים עם זה ,אני מנסה לשכוח ובאמת לסלוח ,ואני אפילו אומר לה ,שהיה קשה לי להתגבר על זה וזה משהו שאני יכול להשלים איתו,אבל ביני לבין עצמי המצב שונה מאד ...

שאלתי היא ,איך אני יוצא מהבילבול הזה ביני לבין עצמי ? והאם באמת אני יכול לשכוח מכל העבר הזה ולנסות להתעלם ממנו ?

תשובה

בס"ד

שלום לך

השאלה שאתה שואל היא אכן כבדה מאד, ואני חושב שתשובה כאן לא תספיק.

אבל בראשי תיבות אפשר להעלות כמה נקודות למחשבה:
1. היא אכן היתה עכשיו מאד כנה איתך, הרי יכולת לא לדעת על כך עד אחרי החתונה, יש לכבד אותה על הכנות הזאת.
2. צריך לבדוק היטב למה ומתי נגמר הסיפור עם אותו בחור, האם נשארו עוד רגשות כלפיו, האם היא באמת אחרי זה. כמה זמן עבר מאז, מה היא עברה מאז, האם זה קרה עם בחור אחד בלבד.
3. איזו מערכת נבנתה ביניכם, גם מבחינת שמירת צניעות, גם מבחינת האמון הפנימי שביניכם, גם מבחינת הרמה הדתית.

לעיתים היסחפות כזו היא טעות של רגע אמנם אסור ומצער מאד, אבל לא חלק מהחיים ולא שיטה מתמשכת.

לעיתים היסחפות כזו היא עדות למשהו לא טוב שקיים ומדי פעם יוצא החוצה.

בהחלט מותר לך לחשוב הרבה בעקבות סיפור כזה, מותר לך לבטא בפניה את החששות שלך ולשמוע את תגובתה. דיון עמוק ביניכם אולי בשיתוף רב או מישהו שאתם סומכים עליו והוא מבין בתחום הזה, דיון עומק כזה יסלק את ספקותיך, לכאן או לכאן.

אנחנו תמיד מאמינים בתשובה וביכולת של אדם להתרומם מעל טעויות שעשה בעבר, אבל צריך להיות ברור שזו מעידה ולא שיטה, ושיצאנו מהקשר ההוא לגמרי גם ברגשי הלב.

נדמה לי ששאלה כזו זקוקה למפגש פנים מול פנים מעבר לנאמר כאן, עם דמות שקרובה אליך, ומסוגלת לסייע לך.

בהצלחה רבה

הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמיאל