קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/07/01 12:56 ב באב התשסא

שאלה

: שלום.

רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לקריאת שמע שעל המיטה בנוסח עדות המזרח.

בנוסח הזה יש וידוי. מתי אומרים אותו והאם דופקים על לוח הלב בעת אמירתו כמו ביום כיפור?

וכן, האם אני יכולה לומר את כל הברכה בלי להגיד ה"מפיל" כדי שעדיין אוכל לדבר ורק ממש סמוך לשינה אני אומר את ה"מפיל"?

תשובה

: שלום,
בקשר לשאלתך מתי אומרים את הוידוי -
אם כוונתך מתי אומרים בנוסח, אז כפי שמופיע המיקום שלו בסידורים דהיינו לאחר אמירת יושב בסתר ולפני אנא בכוח.
ואם כוונתך באיזה זמנים אומרים אותו ומתי לא אומרים אותו- אין אומרים את הוידוי בכל יום שלא אומרים בו תחנון בתפילה כגון בכל חודש ניסן, ימי חול המועד, ליל שבת, ראש חודש, וכו'.
בעת אמירת הוידוי דופקים על לוח הלב.
לכתחילה יש לומר את הנוסח כפי שמובא בסידורים, אולם אם את חוששת שתדברי את רשאית להסמיך את ברכת המפיל לשינה, ובכל אופן אם את הולכת לישון אחר חצות לילה אל תברכי את ברכת המפיל בשם ומלכות, אלא תאמרי: "ברוך המפיל חבלי שינה" וכו', ולבסוף "ברוך המאיר לעולם כולו בכבודו".
בברכה
הרצל, חברים מקשיבים