קניות בתשעת הימים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 12/07/10 07:49 א באב התשע

שאלה

שלום,

אני עומדת בפני דילמה הנוגעת לרכישת נעלי כלה בתשעת הימים- הדבר נחוץ לתפירת שמלת הכלה וקיים חשש שבמידה והדבר יידחה עד לאחר הצום לא יהיה מספיק זמן לתפירת השמלה. האם מותר הדבר במצב כזה?

תשובה

בס"ד

שלום לך

עיקר האיסור בקניין הוא בקניית דברים של שמחה, והדוגמא שניתנת בהלכה לקניין כזה, הוא צרכי חופה.
לכן בוודאי לכתחילה עדיף שלא לקנות בגדי כלה, בימים אלה.

אבל בהלכה מוזכר שאם הוא מצא משהו זול, שאחר ט' באב יתייקר ולא ימצא במחיר כזה מותר לקנות. (משנה ברורה סימן תקנ"א, ס"ק י"א). וזה נקרא דבר האבד ולכן מותר.

אכן אם עלול להיות שלא יספיק הזמן עד לחתונה כדי לתפור את השמלה מותר לקנות את הנעליים.

אבל אם ניתן שתופרת השמלה תיראה את הנעליים בלא לקנותן, ולהשאיר את הקניה שלהם לאחר ט' באב עדיף.

בהצלחה