קללה לגוים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 16/01/10 21:27 א בשבט התשע

שאלה

בס"ד

האם מותר לקלל את הגוים?(כגון,האם מותר להגיד "ימח שמם ושם זכרם של הגוים")?

והאם מותר לדבר לשון הרע על גוים?

האם יש שכר למי שמציל גוי ממות?

מהו תיקון כרת?

בתודה רבה,

***

תשובה

את הניסוח שאת מזכירה ניתן לומר על גויים אויבי ישראל הידועים בעולם בכוונותיהם.
הלכתית מותר לומר לשון הרע על גויים, אך הדבר לא מומלץ כי היהודי עלול להתרגל לומר לשון הרע ובטעות זה ייאמר גם על יהודי אחר.
את יכולה לקרוא בחדשות שצוותים של זק"א יצאו להאיטי לסייע. בוודאי שזו מצווה, הלא גם נבראו בצלם א-לוקים. גם הם בני אדם בסופו של דבר. וזאת מלבד קידוש השם הגדול שזה עושה.
תיקון כרת זהו תהליך שהאדם עובר כדי לנקות את עצמו מעברות שעבר והעונש עליהם הוא כרת. ישנם מספר דרכים: האחת, לעשות "משמר", כלומר להישאר לילה שלם וללמוד כל הלילה תורה, כמו בליל שבועות או הושענא רבא. ישנן גם תפילות מיוחדות שניתן לומר. ישנן דרכים נוספות, אך הדבר החשוב ביותר בתהליך הוא החזרה בתשובה: להבין שטעינו, לבקש סליחה ולקבל על עצמנו שלא לעבור על כך בעתיד, ואולי אף להוסיף לעצמנו גדר שימנע מאיתנו לעבור שוב על האיסור המדובר.
שבוע טוב וחודש טוב - שב"ט: "שנתבשר בשורות טובות"