קידוש בשבת

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/01/09 13:44 ה בטבת התשסט

שאלה

בס"ד

בבית הכנסת של חמי בכל שבת מברכין עושים קידוש ביום שבת אחרי התפילה.

מוגש להם שתיה קלה וחמין.רק מי שתורם הוא מקדש ושותה מן היין .שאר האנשים לא טועמים מן הקידוש. האם הם צריכים לטעום מן הקידוש בששביל לשתות שתיה קלה ולאכול מהחמין

בכבוד רב

מני טבריה

תשובה

שבוע טוב!
אין צורך לטעום מן היין של הקידוש כדי לצאת ידי חובה. אפשר לטעום מאכלים אחרים לאחר שהאדם שעשה את הקידוש שתה יין.
אבל כדי לצאת ידי חובת קידוש אתה חייב לאכול כמות מינימלית של מזונות (עוגות, עוגיות, קרקרים, או כל דבר אחר שמברכים עליו "בורא מיני מזונות). הכמות המינימלית היא "כזית" שזה נפח דומה לנפח של קופסת גפרורים. אם אתה רק שותה או אוכל מן החמין רק דברים שאינם "מזונות" אינך יוצא ידי חובת הקידוש, כי הקידוש חייב להיות באותו מקום בו אוכלים את הסעודה. אם לא יצאת ידי חובת קידוש, עליך לעשות קידוש במקום שבו תאכל את הסעודה, ואז בעצם יוצא שמה שטעמת ב"קידוש" טעמת בלי לצאת ידי חובת הקידוש, וזה אסור.