קושי להתקדם בגלל העבר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 09/05/10 19:38 כה באייר התשע

שאלה

שלום וברכה....

האמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות , היסורי מצפוון שלי אוכלים אותי מבפנים והמקום היחיד שאני יכולה להתייעץ בו כנראה שזה כאן.

אני בת 17 והיה לי חבר לתקופה ארוכה , אני בחורה דתיה עם ערכים וכנראה שחשבתי שלשמור נגיעה זה לא נחוץ כי אני יודעת על מה אני לא עוברת!

כנראה שטעיתי....עשיתי משהו שאני מרגישה פשוט מלוכלכת! כנראה שזה פשוט "זרם" כמו שאומרים בגלל הרגשות שרחשתי לאותו הבחור, אני בתולה כמובן לא לזאת כוונתי.

אבל אני מרגישה לא נקייה כי זה לא קשר שמובטח לחתונה כי עדיין אני בגיל צעיר ואני כ"כ לא רציתי להרוס לעצמי את עניין הנגיעה "הקסומה" והראשונית עם בעלי לעתיד בע"ה.

האם יש כפרה ? בגלל כל העניין של הנפילות בקשר בגיל צעיר חתכתי עם הבחור, האם זה יעבור לי הנקיפות מצפון האלו מתישהו?!

אם אני אקח על עצמי באמת לשמור ולא לחזור על טעות כזו או אחרת עם אדם אחר שלא בעלי? מה עלי לעשות ?

ובכלל אם אני עדיין נחשבת לילדה שהיא שמורה ,ילדה עם כבוד?

השאלות פשוט לא נגמרות....לצערי.

תשובה

בס"ד

שלום לך

נראה שאת מאד מתחרטת על מה שקרה לך, והדרך לתשובה ולתיקון עוברת דרך חרטה.

את הנעשה אין להשיב, ותצטרכי לחיות עם זה, אבל זה צריך לחזק אותך לשמור יותר, לדעת עם מי מתחברים ועם מי לא, מי בחור שיעזור לך להתחזק, וממי כדאי להתרחק.

קחי את המקרה הזה כסימן לעתיד, אני בטוח שזה יכול מכאן ואילך בעיקר לחזק אותך, וניכר ממכתבך שאת מאד רוצה להתחזק בזה.

אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו, וברגע שאדם מתחרט באמת, ומתקן את דרכיו מובטח לנו שהקב"ה סולח לו, והעתיד שלך יהיה בע"ה עתיד טוב, ומקרה שקרה פעם אחת לא יפגום אותך, ולא יהרוס את היותך בת טובה.

בהצלחה