קורס יצירה בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/06/04 12:08 ג בתמוז התשסד

שאלה

שלום רב. אני בת 16 ומאוד מאוד רוצה להירשם לקורס יצירה במהלך החופש. בקורס זה מכינים המון דברים (מעץ, מעיסת נייר, מזכוכית וכו'). קורס זה יגרום לי הנאה רבה. התאריך היחיד שאני יכולה להירשם אליו הוא בשלושת השבועות (אבל זה רק 10 ימים וזה לא יוצא בתשעת הימים). השאלה היא אם אני יכולה להירשם לקורס אם זה יגרום לי הנאה בשלושת השבועות. תודה רבה.

תשובה

שלום
אין כל בעיה להרשם לקורס שעליו מדובר אע"פ שהיצירה בקורס תגרום לך הנאה.
אין איסור להנות בשלושת השבועות, ישנם מנהגי אבלות בימים אלו הקשורים לחורבן בתי המקדש ודרגתם הולכת ומחמירה ככל שמתקרבים לתשעה באב, שבוע שחל בו (מיום א' של אותו השבוע), תשעת הימים (מראש חודש אב), בין המיצרים (שלושת השבועות מי'ז בתמוז).
הנושא שעליו שאלת אינו נכלל במנהגי האבילות ללא כל ספק!
בברכה