קורבנות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 16/01/10 21:49 א בשבט התשע

שאלה

בס"ד

איני מבין את כל המושגים שהיו בבית המקדש(הקורבנות-חטאת,קורבן העומר,קורבן חגיגה וכו'(אינני מבין מה זה)). התוכל להסביר לי?

תשובה

שלום.
אכן, מושגים אלו רחוקים היום מהבנתנו, אך בעזרת הספרים העומדים לרשותינו אנו יכולים קצת להבין במה מדובר. לגבי המושגים שהזכרת:
חטאת זהו קורבן שהיה מביא אדם שעבר על מצוות לא תעשה (למשל - חילול שבת בשוגג) ורמת הקדושה של הקורבן היא מאוד גבוהה, רק כוהנים יכולים לאכול ממנה ורק בתוך המקדש.
קורבן העומר זהו קורבן שהיו מקריבים למחרת ליל הסדר, וזאת עבור העובדה שעד לאותו רגע אסור היה לאכול מהתבואה החדשה שגדלה בשדות, כל עוד לא הביאו ממנה לבית המקדש. הקרבת העומר מתירה את האכילה של התבואה החדשה, והיא מאוד חשובה עד כדי כך שהיתה מותרת אפילו בשבת!
קורבן חגיגה זהו קורבן שהיו מקריבים בשלושת הרגלים.
פירוט נרחב ניתן למצוא בספר "ויקרא" ובפרשנים עליו, וכן בספרים העוסקים בבית המקדש ובעבודת הכוהנים.
דע לך שחז"ל אומרים כי מי שלומד את תורת הקורבנות כאילו הקריבם (הרבי מליובביץ' היה מעודד לעסוק בהלכות בית המקדש מסיבה זאת). אשריך וטוב לך!