צפייה ישירה והורדת סרטים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 21/01/10 22:48 ו בשבט התשע

שאלה

הרב שלום,

האם מותר לי לצפות בסדרות וסרטים בצפייה ישירה?

ומה בדבר סדרות שלפי מה שאני יודע כבר שודרו בטלוויזיה.

והאם מותר להוריד סרטים וסדרות דרך האימיול?ואם כבר ראיתי את הסרט בקולנוע ושילמתי עליו או שהסדרה שודרה בטלוויזיה, מותר לי לראותו שוב(ע"י הורדה)?

תודה רבה

ולילה טוב!

תשובה

שלום.
ישנן מחלוקות רבות בנושא זה, וכדאי להתייעץ עם הרב שלך.
לענ"ד הכלל הוא כזה: אם הסרט כבר הגיע למקום שממנו ניתן להקליט אותו בהסכמת המו"ל (למשל אם שודר בטלויזיה שזה בוודאי בהסכמתו וממילא ניתן להקליטו לקטלת/דיסק) - אזי ניתן באמת להורידו וקל וחומר לצפות בו בצפיה ישירה ולהורידו.
כמו"כ, אם הסרט כבר לא למכירה בחנויות אפשר להשיגו ע"י הורדה.
אך אם הסרט הגיע למרות התנגדותו של בעל הסרט לאימיול או כל מקום אחר, אין להורידו (גם לגבי צפיה ישירה - לא לסייע לעוברי עבירה). אך שוב, התייעץ עם רבך בנושא.