צניעות בין בנות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 17/12/03 12:15 כב בכסלו התשסד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול...האם קיימת צניעות בין בנות?

האם מותר לי להיות ליד החברות\אחיות שלי לא צנועה? (בלבוש...)

השאלה הזאת מאוד מטרידה אותי כי עד היום לא חשבתי בכלל שקיימת בעיה....

ואני חופשית מואד בקטע של צניעות בין בנות...

אנחנו גם רק בנות בכיתה...והמון פעמים..נגיד מישהי רוצה להחליף חולצה או משהו כזה...

אז אנחנו מחליפות בכיתה בלי שום בעיה...(אין סיכוי שבן יכנס...אז אנחנו לא מפחדות)...

האם יש עם זה בעיה??

ועוד שאלה- אני לומדת בבית ספר מעורב אבל בכיתות נפרדות, מה אני עושה בשיעור ספורט??

מבחינת לבוש...חייבים מכנסיים....וגם נורא חם...אז גם חולצה קצרה די צריך...(למרות שעל זה אפשר להתפשר...)האם יש לזה אישור?

שיעור ספורט מאוד חשוב לי וחשוב מאוד בכלל....

מה אני יכולה לעשות?!?!?

תודה-רבה!!

תשובה

לכנרת
השלום והברכה
הצניעות - אינה רק הלכות המיועדות למנוע חשש הרהור בין המינים ויצירת סייגים פן יבוא האדם לידי מכשול, אלא היא מידה אותה האדם צריך לרכוש וענינה בתמצית – ההמנעות מהדגשת החיצוני, השטחי ומתן תשומת לב מירבית לפנימיות, לעמוק ולנסתר. ולכן ברור שצניעות שייכת גם בין בנות לבנות ואפילו בין האדם לבין עצמו, כגון במצבים בהם האדם נזקק לצרכיו. עם זאת ברור שאין גדרי ההלכה המפרטים עקרון זה שווים בכל המקרים אך ראוי שכל חשיפת גוף תיעשה בצניעות.
ממוצא דבר למדנו שכללי הצניעות אינם משתנים גם בשיעור ספורט שאכן חשוב הוא כדי לשמור על בריאות הגוף, אך צריך הוא שיעשה בטהרה ולכן כדאי לסדר את הדברים כך שגם בשיעור ספורט לא תפגע הצניעות.

שאי ברכה
אלישע פיקסלר.