ציצית

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 12/07/07 13:58 כו בתמוז התשסז

שאלה

לפני כמה חודשים שאלתי כאן באתר אם צריך לישון עם ציצית ואם כן האם לברך בבוקר

ענו לי שעדיף לישון עם ציצית ובבוקר לא לברךם אם אתה לא מחליף אבל אתמול פתחתי שולחן ערוך

אורח חיים הלכות ציצית סעיף ט"ז סימן ח'

וכתוב "הלן במיטתו בלילה צריך לברך עליו בבוקר אף עם לא פשטו וטוב למשמש בו בשעת הברכה"

והמשנה ברורה כותב שבלילה זה זמן הפסק אז צריך ללבוש ציצית בלילה ?

ואם כן מה לעשות בבוקר (מה נפסק להלכה כיום)?

תודה רבה

שמעון

תשובה

שלום לך,
כתבו באחרונים שמדין ספק ברכות להקל אין לברך על ציצית שישנת בה בלילה.
בברכה,
אריאל פריש