ציצית בחוץ או בפנים?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 13/03/05 03:19 ב באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שמעתי שיש הלכה לספרדים לשים את הציצית בפנים ברשותך האם תוכל להביא לי את טעם ההלכה וגם את טעם ההלכה האשכנזי?

כי אני מאוד מבולבל אני ספרדי ושם ציציות בחוץ אבל אני חושש שאם אני יכניס אותם אני כאילו יצא צבוע בפני כולם אז לפחות אם אני יצא בפניהם צבוע אני ידע למה.

תודה לכבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

האשכנזים שנוהגים להוציא ציציותיהם, עושים זאת כדי לקיים מה שכתוב: וראיתם אותו וזכרתם וכו´.

אמנם יש מרבותינו הראשונים שפירשו שאין חובה להוציא את הציצית, ודי שרואים אותה בשעת לבישתה.

הספרדים (וחלק מהאשכנזים) נהגו כמנהג המקובלים ללבוש טלית קטן מתחת לבגדים, ורק בטלית גדול מתעטפים מעל הבגדים.

אם תעשה כמנהג אבותיך אין בכך משום צביעות.
תוכל להסביר לכולם שאינך מפסיק להוציא את הציציות מפני שאתה ´פחות דתי´, אלא כי למדת ובררת, והגעת למסקנה שכך מנהג אבותיך.
ראה על כך בילקוט יוסף סי´ ח´ סעיפים מא-מב.

אם אתה מרגיש שהוצאת הציצית עוזרת לך להתמודד עם סביבה ששומרת מצוות פחות ממך, וכיו"ב, אתה יכול להמשיך להוציא. עיי"ש בסעיפים מו-מז.