צום יום כיפר והריון

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/09/02 14:35 ג בתשרי התשסג

שאלה

לרב שלום

אבקש לשאול איך עלי לנהוג בצום יום כיפור הקרוב

בצום אני אהיה בשבוע 36 להריון (תחילת חודש תשיעי)

תודה מראש טליה

תשובה

ב"ה ד' תשרי תשס"ג

לטליה שלום!

עלייך להתחיל לצום, אם לא תרגישי טוב את יכולה לאכול או לשתות לשיעורים. כדאי שלפני יום כפור תמדדי את השיעור של "מלוא לוגמיו" שיעור זה קיים לגבי שתיה. את צריכה למלא את פיך מים בכמות שניתן עדיין להעביר את המים מצד לצד, להעביר מים אלו לכוס, ולסמן קצת פחות משיעור זה. כמות זו יהיה מותר לך לשתות בהפסקות של תשע דקות.

שיעור ככתובת לאכילה הוא כ- 30 סמ"ק, פחות משיעור זה ניתן לאכול בהפסקות.

אם בדרך כלל הצום קשה לך, אל תלכי לבית הכנסת, אלא תצומי בבית, כך יהיה לך יותר קל לסיים את הצום.
הצום חשוב מתפילה ובודאי מתפילה בציבור.

בברכת שנה טובה

בניהו ברונר

צפת