צבא ובנות דתיות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 02/03/11 12:31 כו באדר א'

שאלה

שלום אני נערה דתיה בת 15 אני יודעת שאולי הדבר עוד מוקדם , ודעתי יכולה להשתנות עוד מס' פעמים עד להחלטה , אבל בכל זאת חשוב לי להתעניין ולהבין את בעיית השירות בצבא בקרב בנות דתיות (אשמח לשמוע גם על קרבי-מעורב וגם על שירות שהיחידה בה נפרדת-רק בנות)

תודה מראש , שני .

תשובה

שלום שני,

הרצי"ה קוק כותב שנשים חייבות במלחמת מצוה, כפשט המשנה: "הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה", אך למעשה בדורנו - אין אפשרות לנשים לשמור על צניעותן בצה"ל.

גם בציבור הרחב ידוע צה"ל כנקודת תורפה כואבת בעניין של כבוד האשה.

המקומות בהן מתאפשרת הצניעות במסגרת השירות הן, למרבה הצער, מיעוט זניח.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב