פנגן

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 07/07/10 10:15 כה בתמוז התשע

שאלה

שלום לכבוד ברב.

יש לי בבית פנגן חלבי ופנגן פרווה.

אתמול בטעות התבלבלתי והכנתי לילד דייסא עם חלב בפנגן הפרווה(ז"א בישלתי בו את החלב על הגז).

יש אפשרות להחזיר אותו להיות פרווה ?

תשובה

בס"ד

שלום לך

פינג'ן שאיננו ישן מדי, כלומר שאין בו כבר שריטות וחורים קטנים, ניתן להכשירו וממילא להופכו מחלבי לפרווה.

תנקה אותו טוב, בסבון כלים חזק, תשהה אותו 24 שעות, תפרק חלקים כמו ידית אם ניתן, ולאחר שהוא נקי הוא צריך הגעלה במים רותחים.

עדיף לעשות את ההגעלה בכלי גדול יותר בהרבה ואז אתה מטביל את הפנג'ן בתוכו. אם לא ניתן תרתיח מים בתוך הפנג'ן כשהפניג'ן מלא וכשהמים יגלשו ויציפו את הפינג'ן נעשתה בזה הגעלה.

בהצלחה