פורים בערים שונות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 25/02/10 15:20 יא באדר התשע

שאלה

שלום וברכה,

אני ירושלמית, ולשבת הקרובה, וכן ביום ראשון גם כן, בעז"ה, אסע להתארח בגבעת שמואל. בצהריי יום ראשון, אני מתכננת לחזור לירושלים.

מה הדין בנוגע לקריאת המגילה? הם עליי ללכת ל-4 קריאות מגילה?

אשמח לתשובה,

רוב תודות,

ופורים שמח!!

תשובה

שלום שני,

חיוב פורים נקבע לפי מקומו של האדם ביום הפורים, והזמן הקובע הוא עלות השחר של י"ד לפרזים וט"ו למוקפים.
במקרה שלך את מחוייבת לחגוג את פורים פעמיים, כיוון שתהיי בעלות השחר של י"ד בעיר שאינה מוקפת חומה, ובעלות השחר של ט"ו תהיי בעיר שכן מוקפת.
יוצא מזה שאת מחוייבת לקורא מגילה 4 פעמים (וכך הדין בשאר מצוות פורים), אמנם אם את קוראת לעצמך בט"ו, או שקוראים רק לך אל תברכי (ולכן עדיף שתשמעי מגילה יחד עם אחרים שחייבים רק בט"ו כדי לשמוע את הברכות).

פורים שמח,

אורי.

המשיב אינו רב.