פדיון בן,דחוף!!!!

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 14/05/07 23:18 כו באייר התשסז

שאלה

שלום רב!!

לאח שלי נולדו תאומים לבכור עשו ברית אחרי 8 ימים והשני היה קטן מידיי והמשקל שלו נעשה גדול יותר קרוב לזמן פידיון הבן של הבכור ולכן החליט אחי לעשות את הפדיון והברית ביחד-שאלתי היא-אחי השני נמצא במילואים באילת והאירועים מתקיימים בצפון ואחי המילואימניק לא יכול להשתחרר מהמילואים אבל הוא משתחרר מהמילואים לאחר יומיים-זה יוצר מתיחות רבה במשפחה והאח המילואימניק נורא נפגע כי הוא רוצה להשתתף באירוע מאוד(קוראים לילד על שם הסבא שלנו ואבא שלנו גם הסנדק) האם אפשר לדחות את הפידיון ביחד עם הברית במקום 31 יום בדיוק בעוד יומיים שלושה נוספים?בשביל שלום בית!!

תשובה

שלום וברכה
קודם כל ברכת מזל טוב לכל המשפחה, לידת ילדים ובפרט תאומים צריך להביא הרבה ברכה ושמחה למשפחה.
זה טבעי שלעיתים ישנם מתחים במצב כזה, אך אין כל מקום לדחות קיומם של מצוות כל כך חשובות.
נאמר בתורה שיש לפדות את הבן לאחר שלושים יום וכל יום שהמצווה לא מתקיימת עובר בעשה.
ולענין קיום ברית מילה הזמן הוא היום השמיני, אמנם הדחיה של הברית נגרמה בגלל שהתינוק קטן וישנו פיקוח נפש למולו בזמן זה ופיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה, אך כאשר רופא או מוהל אומרים שהגיע הזמן יש למולו ללא דיחוי.
ישנם המקפידים לקיים את המילה בבוקר מצד זריזים מקדימים, אך רבים לא הקפידו עד כדי כך, אבל לדחות מהסיבות שציינת, אין כל מקום כלל וכלל.
בברכה