עצירת מכוניות בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 17/12/05 19:33 טז בכסלו התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

1.כאשר אני הולך לסניף בני עקיבא בשבתות אני צריך לחצות כביש(אין רמזור).

השאלה שלי היא האם אפשר לגרום לעצירת מכוניות ועיכובן כשחוצים את הכביש.

2. שאלה נוספת: האם מותר לא לציית לרמזורים בשבת ולחצות באור אדום.

תודה מראש.

שי

תשובה

תשובה: ישר כחך על שאלתך, ניתן ללמוד ממנה עד כמה חשובה לך קדושת השבת.
לגבי שאלתך הראשונה:
מעיקר הדין אין בעיה לחצות כביש בשבת למרות שזה יגרום לעצירת רכבים הנוסעים בכביש, אך נכון מאוד להימנע מכך מהטעם הפשוט שאז הנהג נאלץ להאט את המהירות ושב אח"כ להגבירה, ובכך מרבה באיסורי שבת. ולכן כשחוצים את הכביש ראוי לבדוק שהוא פנוי לגמרי או שהרכב נמצא במרחק ניכר כך שלא יצטרך לשנות את מהלכיו בגללך.
ובדבר שאלתך השניה: כל אדם צריך להיזהר מכל דבר העלול להביאו לידי סכנה כי "סכנתא חמירא מאסורא" ויש לחוש יותר לספק סכנה מלספק אסור, וכבר היו הרבה מקרים של תאונות שנגרמו מחצייה באור אדום למרות שלא נראה כל רכב בסביבה, ולכן אסור לחצות באור אדום! (ואפילו בשבת שהתנועה דלילה יותר)
האמת שגם הסיבה שזה נגד החוק מספקת. אך זה גם מסוכן.
נשמח לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il

בברכה צוות המשיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.