עישון ושאר מזיקין

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 09/03/10 20:30 כג באדר התשע

שאלה

שלום רב!

לאחרונה חשבתי על הנושא רבות וגם עיינתי באתר, וראיתי שלרוב הדעות העישון אסור בגלל הפס' 'ונשמרתם'.

אך אני חושבת על זה ומוצאת שיש עוד כל כך הרבה גורמים מסרטנים בחיי היום יום שלנו, חשיפה לא מבוקרת בשמש, שימוש במיקרוגל, אכילת בשר אדום מרובה(גם אם הוא כשר)מעלה את הסיכוי משמעותית ללקות באירוע לב, אלכוהול(גם יין), צבעי מאכל וחומרים משמרים הנמצאים ברוב המשקאות, אז למה דווקא על העישון פסקו נחרצות כלכך? ואם זה כך וצריך להקפיד, מדוע אנחנ ו ממשיכים להפקיר את גופנו בצורה הזו, לפחות רובינו? הרי מחקרים נמצא שיש קשר ישיר בין כל אלה לבין אירועי לב סכרת ועוד מחלות שלא נדע, לכן רוב האנשים עושים את כל אלה בצורה מבוקרת שכביכול לא מזיקה, אז מדוע איננו יכולים לעשן סיגריה פעם בשבוע בצורה שלא מזיקה? המחקרים לא קבעו בוודאות כי עישון פעם בשבוע שבועיים אכן מזיק ומשהו שהגוף לא יכול לרסן.

אשמח לתשובה.. כל טוב!

תשובה

שלום וברכה!

גם משאר הדברים הבעיתיים יש להשמר וכדאי מאד להוציא דברים שבאמת מסרטנים בכל אופן, כגון צבעי מאכל וכד'. בדברים שרק כשמגזימים יש בהם סכנה, אין כל ענין לאסור הכמות הנורמלית שאינה מסכנת ואפילו יש בה תועלת, כגון בשר בקר בכמויות לא מוגזמות חיונית מאד להתפתחות תאי המוח ומהווה בסיס לויטמינים חיוניים שיש רק בו. למיקרוגל כאשר משתמשים בו בתבונה ובודקים אותו כל שנה האם יש קרינה או אין, יש הרבה תועלת במשק בית עם אפס סכנה. לעומת כל זה בכל סגריה יש 400 חומרים מסרטנים, כל שאיפת עשן מקצרת חייך ופוגעת בבריאותך, ולכן גם אם תעשן סגריה אחת בחודש אולי לא תמות מסרטן ריאות, אך את הנזק תגרום. בנוסף לכך בסגריה אין ולו נקודה קטנה של תועלת כלשהי.

מקווה שעכשיו אתה רואה את ההבדל.

בברכה,

חיים בריסק