עזרה לבנות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/10/02 22:24 כו בתשרי התשסג

שאלה

שלום הרב,יש משהו שמפריע לי מאוד, אני מדריך בתנועת בנ"ע, העניין הוא שיוצר מצב שאני מנסה לעזור לכמה בנות ומדבר אתם על נושאים חשובים כמו צניעות וכדומה... לפעמים אני מנסה לעזור והילדה כבר מחליטה מה לעשות עם זה אך לעיתים הילדה שבקשה את עזרתי ממשיכה לדבר עימי ומנסה לפתוח קשר... אני לא יודע מה לעשות מצד אחד אני רוצה לעזור אבל מצד שני הבנות שאתן אני מדבר יכולות להבין דברים אחרים מההעזרה הזאת.

מה לעשות להפסיק לנסות לעזור לבנות ולהתמקד רק בבנים או להמשיך לעזור ואז יכול להיות שאני רק גורע???

סליחה על האורך של השאלה...

תשובה

שלום רב!
כאשר בנות מבקשות עזרה, עדיף שמדריכה בבנ"ע תעזור להן. במצב שאין מדריכה, אתה יכול לעזור להן, אבל ברגע שאתה מבין שענית להן, לא להמשיך הלאה. אם אתה מרגיש שאתה לא עומד בזה ונסחף הלאה, יש להפסיק ולהתמקד רק בבנים.
וה' יצליח את דרכך.

בברכה
צבי קוסטינר