עזיבת עבודה לטובת תורה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 29/12/04 11:46 יז בטבת התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לפני מספר שנים התחלתי תהליך של חזרה בתשובה אך עד עכשיו לא למדתי במקום מסודר אלא לבד בשעות שלאחר העבודה. ברור לי כי זו אינה הדרך להתקדם בעבודת השם ויותר מזה אני מרגיש שמקום העבודה (במשרד ממשלתי) משפיע עלי לרעה עקב הדברים אשר אני נחשף אליהם שם..האם יהיה זה צעד נכון לעזוב את העבודה וללכת ללמוד תקופה במקום מסודר כמכון מאיר וכו'?

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלתך בלא להכיר את מכלול הנתונים הקשורים לחייך.

באופן כללי רצוי כמובן ללמוד תקופה במקום מסודר. הדבר יכול לסייע מאד.
מצד שני, צריך לקחת בחשבון שעזיבת מקום עבודה מסוכנת. האם תוכל לחזור אליו?
האם המקום באמת כל כך גרוע וקשה להתמודדות או שצריך ללמוד להתמודד אתו כפי שהוא?
האם אי אפשר ללמוד באופן מסודר אחרי שעות העבודה?

הייתי מציע לך לגשת לדבר עם רב שאתה סומך עליו ויוכל לסייע לך לבחון את מכלול השיקולים על מנת שתוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר. בהצלחה