עד בחתונה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/03/10 21:45 ה בניסן התשע

שאלה

האם אדם מאמין, אך שלא שומר שבת כהלכתה יכול לשמש בתור עד בחתונה?

תשובה

בס"ד

שלום לך

שאלתך נוגעת בנקודה שרבים לא יודעים:
נהוג לכבד בחתונה את הרב כמסדר חופה וקידושין או כמברך שבע הברכות, אולם האמת היא שהדבר החשוב יותר בחתונה הוא העדות.

עדי קידושין הם יוצרים את מעשה הקידושין, קידושין ללא עדים אינם קידושין.

דווקא משום כך נהוג להקפיד שעדי הקידושין יהיו כשרים וטהורים, והעדים עצמם נדרשים להרהר בתשובה לפני החופה כדי להגיע לחופה כשהם ראויים לה.

לא הובן משאלתך אם העד הוא שומר תורה ומצוות, אך לא נוהג בכל הלכות שבת: האם זה מפאת חולשה, כלומר הוא רוצה לקיים אבל לא מצליח לעמוד בכל ההלכות, או שהוא כאידאולוגיה לא מקיים חלק מההלכות, ובמקרה כזה לא כדאי לבחור בו כעד לחתונה.

לכתחילה ראוי שיהיו העדים שומרי תורה ומצוות בכל ליבם, אולם אם אדם נכשל בעבירה מסוימת מחמת חולשתו הוא איננו נפסל לעדות בשל כך.