עבר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/03/11 00:43 כח באדר א'

שאלה

נכנסתי להסתכל בשאלות וראיתי את השאלה הזו: "שידוך של חברה עם עבר של בעיות נפשיות"

שענה עליה הרב יובל שרלו.

לדעתי זה מזעזע... איך אפשר לשפוט אדם לפי העבר שלו? במיוחד שזה עבר נפשי.

אם מישהי עברה משבר נפשי זה הופך אותה לטובה פחות? זה אומר שהיא לא יכולה להקים בית מאושר וטוב? זה יכול לקרות לכל אדם רגיש וחושב. מציאות החיים לפעמים מביאה אותנו למקומות קשים שלא חשבנו שנגיע אליהם. ואפילו הרמבם כתב על הדכאון שעבר וזה מפחית מגדולתו?

אני אפילו חושבת שזה סותר את היהדות- אנחנו צריכים לקבל כל אחד כמו שהוא "ולא שופטים אדם בשעת צערו".

תשובה

שלום,

משבר חולף, קשיים נפשיים וכדו' הם דברים נורמליים אצל כל אדם. השאלה דנה במצב חמור, הדורש טיפול תרופתי ומעקב פסיכיאטרי. לא ייתכן להסתיר דבר כזה מהאדם איתו רוצים להקים בית.

להלן דברי הראי"ה קוק זצ"ל על היחס לאומה, הנכונים גם ביחס לכל אחד ואחת מאיתנו:
"האהבה הגדולה שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את מומיה.
אבל הננו מוצאים את עצמיותה, גם אחרי הבקורת היותר חפשית, נקיה מכל מום.
כולך יפה רעיתי ומום אין בך"

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב