ספרי נוצרים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/12/05 06:17 יד בכסלו התשסו

שאלה

שלום רב, אני סטודנט לארכיאולוגיה ומחשבת ישראל באוניברסיטת חיפה (הערבית..). ברצוני לשאול האם מותר לי, במסגרת למוד מקורות הסטוריים ובחזקת "דע את האויב" לקרוא ב"ברית החדשה" ובקוראן.

תשובה

שלום רב

ספרי נוצרים צריך לשרוף. וודאי אסור שיהיו בבית. אמנם, נראה שלצורך לימוד מותרת הצצה חטופה.
על מנת "לדעת את האויב" צריך להיות בקי גם ברזי היהדות. הווה אומר, אכן, לגדולי התורה, ראוי להם לדעת לענות על טענות הדתות האחרות. אך אנו, די לנו אם נתעסק בלימוד היהדות באופן יסודי...

בברכה
אבינח ברנר וצוות ישיבת הר ברכה