סיעייתא דשמיא

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 17/01/10 17:24 ב בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול מהרב מה אפשר לעשות על מנת לזכות בסיעייתא דשמיא ( חוץ מתפילה בכוונה, כמובן ).

תודה רבה,

צבי.

תשובה

שלום.
לכל יהודי יש סייעתא דשמיא, ובמיוחד אם הוא גר בארץ ישראל שעליה נאמר ש"עיני ה' א-לוקיך בה...". לא תמיד אנו יכולים לראות כיצד סיוע זה בא לידי ביטוי בעיני הבשר שלנו, אך ודאי שזה קיים. חשוב לציין בתפילותינו שמה שטוב לנו זה מה שיקרה - "הטוב בעיניך עשה", ולהוסיף גם שהטוב יהיה מתוק ולא מר, ז"א, שנזכה לראות את הטוב בעיני הבשר שלנו ולא רק להאמין בלית ברירה ובניסיונות. אם זכית לגור בארץ ישראל, אזי יש לך "פרוטקציה..."
כמובן שתפילה, תהילים והכי חשוב - לימוד התורה הקדושה יכולים להוסיף לעניין זה. בהצלחה!