סדר הקימה בבוקר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 17/12/05 23:37 טז בכסלו התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום

לפני כחודש התעוררה בי המחשבה שאולי אני לא נוהג נכון בהלכות "אשר יצר" ו"א-לוהי נשמה" כשאני קם אני אגיד לך מה אני עושה ותתקן אותי בבקשה אם אני לא נוהג כהלכה

אני קם בבוקר מחליף חולצה קם לשירותים (אצלי השירותים והכיור באותו חדר) אני הולך לשירותים ואז נוטל ידיים מסתרק מצחצח שיניים יוצא ומברך "על נטילת ידיים" אומר "אשר יצר" ואז "א-לוהי נשמה". האם אני נוהג כהלכה? אם לא- מה צריך לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב ויישר כוח על ההתעניינות

הדרך הטובה ביותר היא ליטול ידיים סמוך לקימה , לאחר מכן להתפנות , ואז שוב ליטול ידיים ולאחר נטילה זו לברך על נטילת ידיים לפני הניגוב ו"אשר יצר" לאחר הניגוב .

להרחבה ניתן לעיין בפניני הלכה הלכות תפילה

בברכה
יזהר אשור
צוות ישיבת הר ברכה