נשים דעתן קלות עליהן. נקודה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/10/02 18:08 ח בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב עוזיאל שליט"א

שלומות ואור

ראיתי באתר את הסיפור על ברוריה - כיצד רבי מאיר ניסה אותה והוכיח לה שאכן נשים דעתן קלה

א. רציתי לדעת היכן המקור המדויק לסיפור זה - (חיפשתי בקידושין פ: אך לא מצאתי את הסיפור)

ב. האם ברוריה ותלמידו של רבי מאיר אכן חטאו בפועל באשת איש ??? או שברוריה רק הביעה נכונות לחטוא והתלמיד מנעה בתואנה שהוא נשלח רק לנסותה בהוראת רבו?

תודה ויישר כח

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אתה מתכוון ל:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10972

1)הסיפור מופיע ברשי במסכת ע"ז יח'.
הציון לקידושין הוא על המימרה "נשים דעתן קלות"
המקור הוא הרש"י.
2)נראה לי כי היה חטא בפועל.
ואת זה אני למד מכך שהם נקטו בעונשים חמורים על עניין זה.
היא-חנקה את עצמה.נורא!!
הוא-ברח (ברח יכול להקביל לחנק במובן הרוחני).

3)אני רוצה להציע לך פירוש יפה על :נשים דעתן קלה עליהן"
באופן פשוט ומציאותי אנו עדים לתוםפעה מדהימה אצל רוב הנשים.-הן מסוגלות להיות ממוקדות בו זמנית בכמה תחומי עיסוק.
ממש מדהים-
היא עונה לשיחה בט"ל,
באותו רגע היא מעתיקה מספר ת.ז,
באותו רגע היא מתקתקת במחשב,
באותו רגע היא עושה עוד כמה וכמה דברים -בטבעיות.
כי דעתה של אישה ק ל ה לעבור מנושא לנושא.
ודעתו של האיש היא כבדה-
הגבר ממוקד בדבר אחד הוא איננו מסוגל לעשות כמה דברים בו"ז. כי הוא גבר ודעתו כבדה הוא ממוקד.
כך ברא השם את האיש וטבע בו תכונות אלו.

תופעה זו ניכרת לכל. כמה חרוצות הן הנשים!!!!
ולכן לא פלא שאת תפקיד ה "מזכירה" ממלאת אישה,
כי רק בה יש את המסוגלות להיות קלה בדעתה ולעסוק במספר תחומים באופן יעיל.
(צא ובדוק כמה נשים יש בתחום שבו העסוק בכמה דברים הוא יתרון.......)

וזו אחת הסיבות שבאופן עקרוני (לא מעשי)
מותר לגבר לשאת יותר מאשה אחת (כי הוא ממוקד)
ולאשה אסור להתחתן עם 2 גברים כי דעתה עלולה להיות קלה לעבור מתחום לתחום ומגבר לגבר במחשבה בדיבור או במעשה.

לאחרונה יצא ספר שנכתב ע"י גוי -רב מכר שמוכיח את העניין הזה-בלי שהמחבר ראה או ידע את עמדת התורה בנוגע לשוני המהותי בין גברים לנשים.-רב מכר בארה"ב.
שם הספר:גברים ממאדים ונשים מנוגה חלק א.
ספר זה כותב את מה שכותבים חכמי ישראל לאורך כל התקופות.

אמת מארץ תצמח.

בברכה,

עוזיאל