נסיעה בשבת ובחג

חדשות כיפה הרב משה ביגל 12/05/10 12:51 כח באייר התשע

שאלה

בתנו בת ה-22 לא דתית, אינה מתגוררת בבית ומחללת שבת. היא מבקשת לסעוד את ארוחת השבת או החג בחיק המשפחה אולם מעוניינת ליסוע כבר בסיומה ואינה מעוניינת להישאר ללון.לפני מס' שנים נתקלנו בתופעה דומה עם קרוב משפחה שרצה להתארח אצלנו בקביעות בחגים ושאלת רב שעשינו התירה לנו לארח אותו וזאת בתנאי שהוא מזמין את עצמו. ז"א שהוא אומר לנו שהוא מגיע אלינו לחג, ולא שאנו מזמינים אותו. אולם כעת מדובר בבת שלנו. כיצד עלינו לנהוג? האם יש הבדל בין שני המקרים?

תשובה

ב"ה
מצד אחד, חשוב מאד מבחינה משפחתית וגם מבחינה רוחנית/ דתית שלא לנתק את הקשרים עם המשפחה . ומאידך גיסא אסור לכם לסייע ביד הבת לחלל שבת . לכן תזמינו אותה לשבתות וחגים לביתכם ותאפשרו לה להישאר ללון בבית שלכם תאמרו לה שמבחינתכם היא מוזמנת לכל השבת. אם היא מיוזמתה תבחר שלא ללון אצלכם, ותיסע בשבת זו בעיה שלה ולא בעיה שלכם. ומותר לכם להמשיך להזמין אותה לכל השבת גם אם תדעו שהיא לא תישאר.
שה' יחזיר את כל בניו ובנותיו בתשובה.
בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל
הרב המקומי – מיתר