נישואים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 11/01/10 16:51 כה בטבת התשע

שאלה

שלום רב לעונים!!!

שמי *** ואני שואל שאלה שמאוד מטרידה אותי ביום יום במצב הנתון שאני עומד בו היום.

חברה שלי ואני נמצאים בקשר רציני מאוד כבר כמה שנים, ובשנה האחרונה התחלתי להתחזק ברוך השם בשבת תפילין ברכות וכו...

הבעיה היא שחברה שלי הכירה אותי חילוני וכרגע זה מסתדר היא שומרת איתי שבת ומכבדת מאוד את דרכי, והיום אנחנו רוצים להתחתן ופה נכנסת הבעיה של גידול ילדים בשיחה שעלתה דיברנו על גידול ילדים ואני מאוד רוצה לשלוח את ילדיי בעזרת השם לחינוך דתי, והיא מבחינתה רוצה לגדל את הילדים כפי שהיא גדלה כמובן שבצורה מושלמת אבל הבעיה שזה לא בדרך תורה (הדרך של היהודים)ואני עומד בצומת דרכים אם להתחתן איתה או לא? מכיוון שאני לא מוכן לוותר על הדרך הזאת מבחינתי זו המהות שלנו!!!

אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא הזה.

בתודה מראש

****

תשובה

אני שמח מאוד לקרוא על התחזקותך, ומאחל שתהליך זה יעבור ללא קשיים.
קשה לענות על שאלה זו בצורה ישירה, שכן אינני מכיר את הנוגעים בדבר, אך אשתדל לענות באופן כללי לענ"ד.
אחד היסודות החשובים ביהדות הוא העברת המסורת היהודית מדור לדור. בשביל זה אנו נמצאים כאן ולא סתם הקב"ה ציוה את האדם לפרות ולרבות - כדי שיהיה למי להעביר את התורה הקדושה. אתה מעוניין להמשיך את יסוד הזה ולהנחילו בביתך לילדיך, אך בת זוגתך אינה מעוניינת כרגע. נושא זה אמור להיות קו אדום במקרים מסוג זה, אך יש להיזהר. הרבה מאוד פעמים, ובמיוחד כמו במקרה שלך שחברתך מכבדת את הדת ולא מתנגדת לכך, האשה מבינה את המשמעות של שליחת הילדים למוסדות דתיים, וכמובן שהכל נעשה בדרך ארץ מתוך אהבה ושלום בית ולא מתוך כפייה. אני מאמין שניסית להסביר לה את החשיבות של הדבר, אך כדאי לנסות ולחוש אם היא מנסה באמת לקבל ופשוט לא מבינה, או שהיא "אנטי". אם הינך רואה שאתה לא מצליח לשכנע וחברתך לא יורדת לסוף דעתך, לדעתי יש להתייעץ עם רבנים מאזורך שאתה נמצא איתם בקשר, ואולי כדאי אף להפנות את בת זוגתך אליהם כדי שישוחחו איתה, ורק אז להחליט אם לנתק את הקשר או למסד אותו. בכל מקרה אני מאחל שה´ יצליח את דרכיך ותעשה את הישר והטוב בעיניו, ושתזכה להקים בית יהודי קדוש הבנוי על אדני התורה והמצווה! עלה והצלח!