נידה וטהרה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 04:48 ז בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני חמישה שבועות ילדתי בן מקסים... כשבוע לאחר הלידה הפסקתי לדמם, לפי ההלכה הייתי יכולה לעשות הפסק בטהרה ולספור שבעה נקיים אבל מכיוון שלפי הוראות הרופא עלינו לחכות שישה שבועות עשיתי הפסק בטהרה ביום שישי בערב כך שזמן הטבילה יהיה לאחר שישה שבועות... ביום ראשון בבוקר לאחר שעשיתי בדיקה (שיצאה נקייה) התחלתי לראות כתמי דם...

האם דם זה נחשב לדם טהור או עליי אני יכולה להמשיך לספור או עליי להפסיק בטהרה שוב ולספור שבעה נקיים??

ואם עלי לספור מההתחלה מתי אני עושה הפסק בטהרה? ( ז''א אם הפסקתי לראות דם ביום שני בבוקר אני עושה הפסק מיום שני בבוקר או מיום שני בערב?)

סליחה כל הבורות

תודה,

תשובה

בס"ד

שלום לך

ומזל טוב להולדת הבן

אין לנו עכשיו דם טהור, אמנם מדין תורה אכן אחרי לידת בן יש חודשיים ימים של "דמי טהרה", אולם כבר בתקופת חז"ל הם קבעו כי אין לנו יכולת להבדיל בין דם טוהר לדם טמא, ולכן כל מראות הדמים שלנו הם טמאים.

ידוע הוא שאחרי לידה יש שנראה כאילו הכל כבר עבר, והדימום הפסיק, ואז הוא פתאם מתחדש זו תופעה טבעית, ואין בה בעיה רפואית או אחרת. יש נשים שדבר זה קורה להם כמה פעמים, אל תתייאשי.

כמובן, יש הבדל בין כתם ובין בדיקה, וצריך להביא את העד או הפד עליו יש את הכתם לבדיקה אצל רב הפוסק בעניינים אלה.

חג כשר ושמח