נטילת ידיים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/10 01:38 טו באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לכחתי על עצמי לקיים מצוות נטילת ידיים

אני נוטל לפני אכילת לחם אחרי עשיית צרכים ובבוקר

השאלה היא כזאת:

1) נגיד שהרגע סיימתי להתפנות אני שותף ידיים ו אז אני פותח את הברז ומעביר את היד שלי 3 פעמים מתחת לזרם כל יד(ממש כמו נוטל רק בלי נטלה)האם זה בסדר?

האם עדיף לייבש את הייד ואז ליטול במקרה הנ"ל?

תודה מראש לעונים יום טוב וחג שמח!!

תשובה

שלום וברכה!

בנטילת ידיים לאחר השירותים מהדין אין כל צורך להעיבר את היד 3 פעמים, ניתן להסתפק בשטיפת ידיים בלבד. המהדרין והחוששים לשיטות המקובלים פותחים וסוגרים ברז 3 פעמים או משתמשים בנטלה.

לאחר השירותים לא צריך לייבש את הדיים וליטול.

ברור שדינים של נטילת ידיים לפני אכילת לחם שונים. שם אכן צריך נטלה, גם לייבש ידיים ולא מועיל להעביר את היד 3 פעמים תחת זרם של מים. בשעת הדחק ניתן לפתוח ולסגור רת הברז 3 פעמים על כל יד.

בברכה,

חיים דב בריסק