נדר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/03/10 10:14 ו בניסן התשע

שאלה

שלום רב

לפני כחודש, במהלך עבודה שביצעתי (שליח פרחים) המשמשת אותי כהשלמת הכנסה מספר פעמים בשנה, נקלעתי למצב של עצבים ומצוקה ובמהלך שיחה עם אשתי בטלפון אמרתי לה מתוך כעס שאני נודר נדר לא לעשות את העבודה הזו שוב. לאחר זמן לא רב הסתדרו העניינים ואפילו יצאתי מאוד מרוצה מאותו יום עבודה. כעת נתבקשתי שוב לעשות את אותה עבודה ולמרות רצוני וצרכיי אני מתלבט בגלל אותו נדר שהשמעתי בזמן כעסי. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ועצתכם מה עלי לעשות. בכבוד רב, צורי

תשובה

שלום לך

התורה כותבת לנו:"מוצא שפתך תשמור ועשית", יש חשיבות ומשמעות למילה היוצאת מהפה, גם אם היא בשעת כעס.

אם הוצאת מפיך את המילה נדר בשעה שאמרת שלא תעבוד בעבודה זו, אתה צריך לעשות "התרת נדרים". ללא התרת נדרים אינך יכול לחזור לעבודה הזו.

אם רק אמרת בכעס שאתה מתכוון שלא לעבוד יותר, אז יש מקום לפטור אותך מכך.

בכבוד רב