נדר

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 11/01/10 16:07 כה בטבת התשע

שאלה

אני ובן הזוג שלי ניפרדנו לפני כשבועיים ..

לפני שבוע מתוך עצבים ולא מתוך כוונה נדרתי שאני לא יחזור אליו בחיים .

למרות שהמילים האלה לא יצאו לי מהפה , אלא אמרתי את זה לחברות שלי באינטרנט / באיסיקיו

הייתי רוצה לדעת אם זה נתפס כנדר .

ואם כן איך אפשר להתיר אותו?

תשובה

כפי שאת מבינה, כמו שעלינו להיזהר מה אנו מכניסים לפה, כך יש להיזהר מה מוציאים מהפה, ואכן, לפי מה שאת מתארת, את נדרת נדר.
הדרך להתיר את הנדר היא ללכת לרב או אברך שמבין בדיני נדרים ויודע כיצד להתיר אותם. הוא יביא עמו עוד 2 אנשים ושלושתם יחד יתירו את הנדר.
בהצלחה!