משפחה חד הורית

חדשות כיפה צוות רבני צהר 25/03/08 12:29 יח באדר ב'

שאלה

אני בת לאם חד הורית, כאשר שמו של אבי אינו מופיע ברישומי המדינה.

אני מתעתדת להינשא בחודש דצמבר הקרוב, ורציתי לדעת האם צפויים לי קשיים ברבנות בפתיחת תיק נישואין?

תודה רבה על תשובתך

לירז

תשובה

ב"ה ב' ניסן תשס"ח

על מנת להנשא יש צורך לדעת מיהו אביך, זה יכול להיות דרך בירור עם אמך או בכל דרך אחרת, ללא בירור זה לא ינתן לך היתר נישואין על פי ההלכה. רצוי אולי כבר עכשיו לערוך בירור זה דרך בית הדין הרבני, ועם האישור שלהם לגשת להרשם לנישואין ברבנות המקומית שלשה חודשים לפני מועד הנישואין.

בברכה

בניהו ברונר