משמעות פורים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/10 17:17 ח באדר התשע

שאלה

אני רוצה לעשות את חג פורים השנה למשמעותי יותר עבורי, רציתי לדעת מה כדאי ללמוד\ לעשות?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

לשואל/ת שלום!

חשבתי על כמה דברים שיכולים לעשות את החג למשמעותי יותר עבורנו:

1. ללמוד היטב את המגילה, לנסות להבין כל פרט, לשאול על כל פרט שנראה לא ברור ולחפש בפרשנים, לשאול חברים או רבנים.

2. לקרוא מאמרים או לשמוע שיעורים שעוסקים בחג (באתריםyeshiva.org.il, כיפה, וגם באתר מורשת ישנם רבים).

3. ללמוד את פרטי הלכות היום, ואחרי זה לשאול את עצמי: איזו אוירה יוצרות המצוות האלה? מהי המשמעות של

4.ללמוד לבד (מי שמסוגל) או עם חברותא בוגר סוגיות מהגמרא במסכת מגילה שעוסקות בנושאים השונים של החג, וגם לנסות ללמוד מספרי חסידות שעוסקים בפורים. זה נותן הבנה במימדים אחרים של החג.

5. בחסידות אומרים שהחגים אינם רק לזכר אירוע מסויים שקרה פעם, אלא הם כנגד משהו שקיים תמיד בנו או בעולם. אפשר לנסות לחשוב: מה המסר של פורים בשבילי עכשיו? מה המסר בשביל עם ישראל והעולם בימים האלה?

בהצלחה וחג שמח!
אבי