משלוח מנות לקשישים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/10 19:40 ח באדר התשע

שאלה

אני מעוניינת לעשות משלוח מנות לאישה קשישה, אבל אני יודעת שהיא לא תאכל שוקולד ומתוקים למיניהם וגם לא תבשילים. האם זר פרחים גדול יכול לשמש כמשלוח מנות (אני בטוחה שזה ישמח אותה).

חג שמח.

תשובה

שלום גלית,

יישר כח גדול על הרצון לשמח אנשים קשישים, יש בזה מצווה גדולה.

משלוח מנות חייב להיות דווקא ממאכלים, ועל כן לא יוצאים בו ידי חובה בזר פרחים. את יכולה לנסות לברר איזה מאכלים היא אוהבת ולשלוח לה.
כמובן שאין שום מניעה להוסיף למשלוח זר פרחים, או לשלוח לה רק זר פרחים בלי קשר למשלוח מנות, אם זה ישמח אותה, ולתת משלוח מנות לאדם אחר ובזה לצאת ידי חובה.

פורים שמח!

אורי.

המשיב אינו רב