משחק צרוב

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/10 16:28 ח באדר התשע

שאלה

אם יש על הmp של חברי משחק מחשב צרוב האם מותר לי לבקש ממנו שיעביר אותו למחשב שלי?

תשובה

שלום אברהם,

להרבה פוסקים אין דין של זכויות יוצרים ע"פ ההלכה, אבל יש דין דינא דמלכותא דינא, כלומר צריך ע"פ ההלכה ללכת לפי חוקי המדינה. ע"פ ידיעתי חוק זכויות יוצרים בארץ אינו אוסר שימוש פרטי ביצירות המוגנות ע"פ החוק, אלא רק שימוש ציבורי. לכן נראה שאין בזה איסור חוקי. אם כי אולי חברך עובר כאן על החוק בזה שהוא מפיץ את התוכנה.

חובה לציין כאן שהורדת תוכנות, היא דבר מכוער שפוגע בפרנסתם של אחרים, וכמובן שמבחינה מוסרית אין לעשות זאת.

כל טוב,

אורי.

המשיב אינו רב.