מקרה לילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 09/09/02 15:58 ג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב קרים שלום

שאלתי היא, כיצד עלי להתייחס למקרה לילה? כדבר שיש עלי להתבייש בו או כדבר טבעי שמוכיח על "תקינות מערכתית"?

ועוד שאלה, במידה וראיתי קרי לילה האם מותר לי לאונן? מכיוון שבין כה וכה יצא זרע.

אשמח אם תענה לי בהקדם

שנה טובה

עידו

תשובה

עידו שלום

יש מי שרואה קרי לאונסו, שאין בידו חטא. אך אם הדבר נבע מהרהור ביום, הרי שעבר על "ונשמרת מכל דבר רע - שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי קרי בלילה", ועל זה צריך לעשות תשובה.
גם למי שראה קרי אסור לאונן,ראשית משום שיש בזה איסור עצמי גם אם לא הוציא זרע, שנית, משום שהדבר עשוי לגרום ליציאת זרע נוספת, אם לא עכשיו, מאוחר יותר.

בברכה
אייל