מקלחת בשבת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 12/07/10 01:52 א באב התשע

שאלה

שלום ,

לאחרונה לקחתי על עצמי ב"ה לא להתקלח בשבת .

אך קשה לי מאוד לקיים זאת בקיץ הקשה שלנו. אני מרגישה ממש מלוכלכת לקראת סוף השבת (שישי עוד נסבל) ,נעשת עצבנית וזה ממש מחרב לי את שמחת השבת שאמורה להיות.

רציתי לדעת אם יש דרך להתקלח אולי באופן שונה, או למצוא איזשהו הקל כי אני באמת לא מסוגלת.

גם הבנתי שיש גזרה של חז"ל לא להתרחץ בשבת משום שפעם היו מחממים את המים באיסור בשבת ... מכאן שאולי ניתן להתקלח במים קרים ?

אני לא רוצה להשמע כאחת שמנסה למצוא הקלות כדי לקיים מצוות "לפי הדרך שלה" חלילה, פשוט זהו איסור שממש קשה לי איתו .

תודה מראש .

תשובה

בס"ד

שלום לך

אכן הקיץ והחום הלוהט בחוץ מעיקים על שמחת השבת.

חכמים גזרו שלא לרחוץ בחמין בשבת, מפני שהיו באים לחמם את המים, וגזרתם תקיפה גם היום.

אדם שמצטער הרבה כגון ביום שרב, או מי שרגיש וזקוק למקלחת, מותר לו להתקלח במים קרים.

אבל : אסור להשתמש בספוג או במברשת, ואין לרחוץ בסבון קשה רק בסבון נוזלי מותר, וצריך להיזהר בניגוב הגוף שלא יסחט, אלא מניח עליו את המגבת והיא סופגת מאליה. וכן יזהר במקום שיש שערות שלא יבוא לסוחטן.

בהצלחה