מעשר

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 06/06/06 15:39 י בסיון התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום רב..!!

יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד בזמן האחרון אני לקחתי על עצמי בלי נדר לתת מעשר כספים עכשיו יש לי כמה שאלות

א.אם אבא שלי הביא לי 1000 שקל ואני צריך 600 שקל לתת למורה נהיגה שלי נשאר לי 400 והכסף אצלי אז אני צריך לתת מהם מעשר?

ב. מכרתי תפלאפון שלי ב 300 שח אני אמור לתת עליו גם מעשר?

או רק מההכנסה של העבודה שלי אני נותן מעשר מה שהרווחתי בעצמי תפרט לי קצת בבקשה על הנושא הזה אני אשמח מאוד

תשובה

א. המעשר מחושב מכל ריוח שהוא, וא"כ במקרה שלך שיעורו 100 ש"ח. ומה900 ש"ח תשתמש לצרכיך לשלם למורה וכו'. אא"כ אביך אמר לך במפורש שתשלם למורה ואת העודף תקח, ואז שיעורו המעשר הוא 40 ש"ח בלבד.

ב. אם זהו המחיר של הפלפון בלא ריוח, דהיינו לא קנית ע"מ למכור והרווחת, אלא זהו מחירו, א"צ לתת מעשר כספים, שמעשר ניתן רק מהרווח בלבד, ועיין בשו"ע יו"ד רמט ס"א.
הרב דרור טוויל