מעשר

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 27/01/04 09:01 ד בשבט התשסד

שאלה

אני עובדת באירגון שעוזרת בכל מיני תחומים לנוער שרובם כבר לא גרים בבית, או שיש איתם כל מיני בעיות אחרות. אני מקבלת מהם שכר, ולכן מחוייבת במעשר. השאלה שלי, האם אני יכולה להתנדב שם כמות שעות ששוה לסכום שאני צריכה לעשר. האם בכלל מותר לי לתרום לאותה ארגון, כי איפהשהו זה אולי אינטרס אישי, בסוף הכסף חוזר אלי...?

תשובה

*אנחנו מצטערים אל הטעות שחלה

אם הארגון שבו את עובדת היה מוכן לשלם לך עבור השעות שעבדת אז ניתן להחשיב את קיזוז החוב למעשר כספים. (בדומה לכך ישנו דין בגביית חובות שכאשר כל אחד מוציא שטר חוב על חברו, אין צריך בפועל לפרוע, אלא מתקזזים, על אף שישנה מצווה פריעת חוב – סי' פה' סעיף ג')
מכיוון שהארגון שבו את עובדת עוסק בענייני חסד אפשר לתרום לו לצורך מעשר כספים אף אם את עובדת שם.

תשובת הרב בראלי-דיין בבית דין צדק בשדרות